Uzm. Öğrt. Özkan KAHVECİ - Merkez Müdürü

1977 Kastamonu doğumlu. Ortaokul ve Liseyi Kastamonu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2002 Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümünde Yüksek Lisansını (Tezli) ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yüksek Lisansını tamamladı. AB projeleri kapsamında Almanya, Fransa, İsveç ve Finlandiya’da özel yetenekli ve engelli bireylerin eğitimleriyle ilgili konularda araştırma ve kültürel geziler yaptı. Aday öğretmenlerin eğitimi, Proje danışmanlığı, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, İstatistik gibi çok sayıda kurs verdi. Kabul edilen birçok tez ve makalenin istatistiksel analizini yapmıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

EĞİTİM DURUMU:

Yüksek Lisans  : Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü (2015) ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (2015)

Lisans              : Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğr. (2002)

Lise                  : Kastamonu İmam Hatip Lisesi

MESLEKİ DENEYİM:

2019 Kasım - …Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler Öğr.

2016- 2019 Araç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü (Asaleten)

2015-2016   Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler Öğr.

2012-2015 Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yrd.

2010-2012 Şehit Şerife Bacı İlköğretim Okulu Müdür Yrd.

2006-2010 Hisarlardı İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğr.

2004-2006 Hanönü Şehit Faruk Karagöz Pansiyonlu İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğr.

2002-2003 Karadere İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğr.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR

Uluslararası Makaleler:

1. “Utangaçlık Düzeyi Düşük ve Yüksek Olan Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Utangaçlık İle İlgili Görüşleri”
  2. “Examınatıon Of Teachers´ Readıng Habıts In The Process Of Dıstance Educatıon (Kastamonu Example)”
  3. “Examınatıon Of Book Readıng Habıts Of Secondary School Students”

Sempozyum ve Yayınlanmış Bildiriler: “Milli Eğitim Bakanlığı Ulusal Eğitim Araştırmaları Öğretmenler Sempozyumu” (2018)

(Erişim: https://dogm.meb.gov.tr/pdf/SempozyumBildiriOzetleri.pdf)

1. “Anadolu İmam-Hatip Liselerindeki Öğrencilerin Akademik Başarı Düzeylerine Etki Eden Çeşitli Değişkenlerin İncelenmesi”
  2. “İmam Hatip Ortaokullarındaki Öğrencilerin Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler Derslerine İlişkin Metaforik Algıları”

PROJE DANIŞMANLIĞI VE YARIŞMALAR

2023 TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Coğrafya alanında Bölge sergisine davet.

2022 eTwinning 1 adet Kalite etiketi ödülü

2021 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Sosyoloji alanında Bölge sergisine davet ve 3.lük ödülü.

2021 eTwinning 3 adet Kalite etiketi ödülü

2017 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Psikoloji alanında Türkiye Finallerine davet edilen 1 proje.

2017 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Psikoloji alanında Bölge sergisine davet edilen 2 proje. 1.lik ve 2.lik ödülü.

2016 Konya Bilim merkezi, TÜBİTAK, MEB iş birliği ile Lise öğrencileri arasında düzenlenen makale yarışmasında Medya Okuryazarlığı alanında Türkiye 1.liği.

2015 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Sosyoloji alanında Bölge sergisine davet edilen 2 proje.

ÖDÜLLER

Teşekkür Belgesi (TÜBİTAK 4 adet)

Başarı Belgesi (MEB 3 adet)

Üstün Başarı Belgesi (MEB 1 adet)